Reader Yang Setia

Wednesday, January 19, 2011

Contest Review Blog Yiedpozi [Dot] Info

Contest Review Blog Yiedpozi [Dot] Info
ini ditaja oleh



Salam semua geng blogger dan silent reader,pasti anda kenal header blog mana ni kan? disebabkan sepet itu kacak mesti lah blog tu Yiedpozi yang punya! hik3...okay sekarang nak review blog yiedpozi dot info nih..

Yiedpozi ini mula blogging pada tahun 2010 dengan menggunakan domain blogspot iaitu Yiedlife.blogspot.com kemudian ditukarkan kepada Faridlife.blogspot.com. kalau sebelum ni yied bernaung dibawah blogspot je,tapi kali ni yiedpozi menggegarkan dunia blog dengan bernaung di bawah domain .info yang sudah pasti lebih mesra SEO kan?



Nama Penuh: Muhammad Fariduddin bin Fauzi
Nama Online: Yied & Yied pozi
Umur: 13 Tahun (2011)
Hobi: Blogging, Membaca, Menonton TV, Bermain Bola Sepak.
Tempat Lahir: Di rumah
Negeri: Kuala Terengganu, Terengganu Darul Iman.

Ibubapa:

* Fauzi bin Muhammad (Poziabb)
* Sulina binti Majid (Na pozi)

Adik Beradik:

1. Daus Pozi ( ingat hijau ingat dauz )
2. Pamy Pozi
3. Tery Pozi
4. Tine Pozi
5. Enul Pozi
6. Eyoe Pozi
7. Gee Pozi
8. Youqi Pozi
9. Adlan Pozi

Makanan Kegemaran: Lauk ayam & lauk ikang
Minuman Kegemaran: Milo Ais, Tea Panas, Milo Kocak ( milo apa ni yied?), Milo Susu
Warna Kegemaran: Hijau, Hitam, Putih, Merah, Biru, Kuning ( macam power rangers plak )

Blog Status
  • Googel PageRank – 0/10
  • Alexa Rank – 188,683
  • Malaysia Rank – 828
Apa Ada Pada Blog
  • Daripada pemerhatian SP, blog Yiedpozi [dot] info ini merupakan blog personal yang aktive menyertai contest2 pastu blog ni jugak ada pasal blogging,blogwalking..wahh macam2 lah..anda perlu lawat blog yiedpozi dot info nih!… Blog Yiedpozi [dot] info juga menyediakan ruang untuk para-para blogger untuk beriklan… Selain itu blog Yiedpozi [dot] info juga menyediakan satu program yang memudahkan para blogger untuk blogwalking yang di panggil "Jom Blogwalking Bersama Yiedpozi Dot Info" Blog ini juga mempunyai follower yang ramai  sebanyak 1379,wah tahniah!
Widget
  • Jika dilihat Yiedpozi tidak gemar menggunakan widget,mungkin kerana ia cuma beratkan blog yiedpozi.info,tapi tak salah kan jika hanya meletakkan beberapa widget jadi tidaklah nampak terlalu simple.
Nuffnang Ads
  • Kedudukan code bagi Nuffnang amatlah bersesuaian dengan keadaan blog dan ini memberikan kelebihan kepada blogger untuk mendapatkan BE daripada Nuffnang… Tidak ada kedudukan Nuffnang Ads yang perlu diubah…
Komen SP
  • Elakan penggunaan shoutbox yang perlu di akses dengan membuka page lain kerana ia akan menyusahkan para blogger untuk meningalkan jejak…
Tagged
    Akhir Kata...jutaan terima kasih kepada pihak pengajur dan sponsor :) semoga kita semua lebih maju dalam dunia blogging ini ;p
    Contest Review Blog Yiedpozi [Dot] Info 
    ini ditaja oleh  

    1 comments:

    Anonymous said...

    Salam admin, harap dapat remove post ni. Terima kasih.

    Post a Comment

    CLICK FOR DETAILS

    ================

    Da L.O.V.E Story
    ♥-|✖|-♥"Ya Allah , kalau dia memang jodohku,
    jodohkanlah... Tapi kalau bukan jodohku,
    Jodohkanlah jugak... Jika dia tidak
    berjodoh denganku, maka jadikanlah kami
    jodoh... Kalau dia bukan jodohku, jangan
    sampai dia dapat jodoh yang lain, selain
    aku... Kalau dia tidak bisa di jodohkan
    denganku, jangan sampai dia dapat jodoh
    yang lain, biarkan dia tidak berjodoh
    sama seperti diriku... Dan saat dia
    telah tidak memiliki jodoh, jodohkanlah
    kami kembali... Kalau dia jodoh orang
    lain, putuskanlah! Jodohkanlah dengan
    ku.... Jika dia tetap menjadi jodoh
    orang lain, biar orang itu ketemu jodoh
    dengan yang lain dulu dan kemudian
    jodohkan kembali dia dengan ku ...
    "Amin...". hehehehe....♥-|✖|-♥