Reader Yang Setia

Monday, August 31, 2009

D o a



Ya Allah, Ya Tuhanku
HambaMu merindukan
Rahmat kasih sayangMu
Dan jua keredhaanMu
Dalam hidupku

Meskipun ku ulangi dosa noda
Yang menjanjikan azab sengsara
Namun ku sedari
KeampunanMu tidak bertepi

Ku akui diri ini
Hamba yang mungkir pada janji-janji
Jadikanlah taubat ini yang sejati
PadaMu Ilahi
Ya Allah, ampunkanlah dosa-dosaku
Ya Allah, redhakanlah kehidupanku
Moga terhapus penghijab kalbu
Antara Kau dan aku

Tuhan,
Ku zalimi diri ini
Andai Kau tak ampuni dan rahmati
Alangkah ruginya diri

Tuhan,
Jangan Kau palingkan hati ini
Setelah Kau beri hidayah
Sesungguhnya Kau Maha Pengasih

Sunday, August 30, 2009

M e r D e K a~!!!!!



M e r D e K a~!!!!!

Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan yg ker -52 kowt..hakhak

apa2 pom...M e r D e K a~!!!!!

xde sambutan xper..ni kn bulan puasa..kena la hormat rite..

Wednesday, August 26, 2009

When She Walks By ( xtaw nk letak title apo )


Eyes so dark
Heart so pure
I could never love another
The way I love her
Gleam in her eyes
Like a candles flame
I love when I hear her
Call out my name
When she walks by
Birds stop their flight
The dead come to life
And the blind regain their sight
I could never love another
The way I love her
Eyes so dark
Heart so pure

Skin so soft
Soul on fire
She fills me with
Complete desire
The way she moves
The way she looks
One glance at her
Was all it took
When she walks by
People stare
At her radiant face
And her ebony hair
She fills me with
Complete desire
Skin so soft
Soul on fire

Perfect body
A scholar's mind
Michelangelo would envy
Such a find
Beautiful smile
Always sincere
Whoever's around
Wants her near
When she walks by
Angels weep
Gods hide their faces
And lovers leap
Michelangelo would envy
Such a find
Perfect body
A scholar's mind

Thursday, August 13, 2009

Recruitment of new customers



CLICK HERE TO REGISTER WITH RAPIDSHARE PREMIUM @COLLECTOR

RAPIDSHARE

Wednesday, August 12, 2009

Tercipta Untuk Ku?




wawawa...sambil2 duk expolre blog org lain..tetiba tbaca kt blog owg tu..ada lagu nih..apa lagu..

copy & paste = sharing~

wkakwa

menatap indah senyuman di wajahmu...
membuatku terdiam dan terpaku....
mengerti akan hadirnya cinta terindah..
saat kau peluk mesra tubuhku...
banyak kata yang tak mampu ku ungkapkan...
kepada dirimu...
aku ingin engkau selalu hadir dan temani aku...
di setiap langkah yang meyakiniku...
kau tercipta untukku sepanjang hidupku....
meski waktu akan mampu memanggil seluruh ragaku..
ku ingin kau tahu....
ku selalu milikmu...
yang tercipta untukku.....
sepanjang hidupku....

Tuesday, August 11, 2009

Kata - Kata


“Aku pulang ke rumah dan meletakkan lampu di hadapanku, lalu terus membaca dan mengarang. Bila rasa mengantuk itu sangat mendesak, atau badanku terasa letih sekali, maka akupun minum secangkir hingga timbul kembali kesegaranku dan aku teruskan membaca lagi. Tetapi jika mengantuk tak tertahankan, aku lalu tidur dan biasanya aku bermimpi tentang soal-soal yang belum selesai dalam fikiranku. Di dalam mimpi itu, kebanyakan soal-soal itu biasanya menjadi terang masalahnya.”

~Ibnu Sina~

ONLINE~~~


nk wat asgmnt lorhh....spatutnya submit kemarin...tp xtaw22..wkakwka...kena wat tonite submit esok

Monday, August 10, 2009

im out..online back on thursday kowt..




Time To sleep...






wake up for tomorrow..STUDY--STUDY--STUDY

Saturday, August 8, 2009

ayuh join contest exabytes !!!!!!




Jom kwn2, kta join contest nih.. Dianjurkan oleh Exabytes, sebuah syarikat hosting terkemuka. Amat-amat mudah contest ni. Kita cuma perlu pasang banner di blog atau website dan ada kemungkinan kita akan memenangi iPhone 3g dan western digital hard disk 320GB.

disamping mnyertai contest nih kita juga dpt sokong kemerdekaan negara kita yg ke 52 kn..itu slh satu tndanya kita sayang MALAYSIA. ok..

JOM2! sblm terlambat!!
Cara menyertai contest tersebut cuma perlu register melalui klik banner I Love Malaysia yang ada di sebelah kanan blog nil ni. kemudian isi lah apa yg contest ini inginkn, untuk referrer URL letakkan emel nil iaitu infinity_child6285@yahoo.com . tanpa refferer emel, pendaftaran adalah tidak sah!

Then., isikan banner yang telah diberi di website korang. sebarkan tentang contest ini di website korang dan suruh pembaca untuk meletakkan emel korang pula sebagai referrer emel. Sebabnya, jika mereka yang meletakkan emel korang sebagai referrer menang korang juga akan memenangi hadiah yang sama! begitu jugalah jika korang meletakkan emel ! sama-sama kita boleh menang kan..

@copyright : nil @ bunga-bunga kehidupan

Friday, August 7, 2009

Definisi Cinta.





Btul ke x..xtao lorhh..hehehe....


AHLI MATEMATIK
Cinta adalah suatu situasi dimana 1+1 boleh sama dengan 3, 4, 5 dan seterusnya…

AHLI FISIK

Cinta adalah gaya tarik menarik antara dua manusia berlainan
jantina(lelaki & perempuan) yang besarnya berbanding lurus dengan
berat badan masing-masing dan berbanding terbalik dengan kuadrat jarak
rumah keduanya.

AHLI KIMIA
Cinta
terbentuk dari beberapa unsur iaitu P (Pandangan), Se (Senyuman), Li
(Lirikan), Be (Belaian), Ra (Rayuan & Rabaan), Cu (Cumbuan), K
(Kucupan) yang kalau bertindak balas dalam keadaan yang sesuai boleh
menimbulkan ledakan dahsyat.

AHLI OLAHRAGA
Cinta harus didahului dengan warming up, supaya tidak terluka.

AHLI MAKANAN
Cinta adalah suatu situasi yang boleh memjadikan tahi kucing terasa seperti coklat.

NISFU SYAABAN





Nisfu dlm bahasa arab beerti setengah. Nisfu Syaaban beerti setengah bulan Syaaban. Malam Nisfu Syaaban adalah malam lima-belas Syaaban iaitu siangnya empat-belas haribulan Syaaban.


Malam Nisfu Syaaban merupakan malam yang penuh berkat dan rahmat selepas malam Lailatul qadr. Saiyidatina Aisyah r.a. meriwayatkan bahawa Nabi saw tidak tidur pada malam itu sebagaimana yg tersebut dalam sebuah hadis yg diriwayatkan oleh Iman Al-Baihaqi r.a:


Rasulullah saw telah bangun pada malam (Nisfu Syaaban) dan bersembahyang dah sungguh lama sujudnya sehingga aku fikir beliau telah wafat. Apabila aku melihat demikian aku mencuit ibu jari kaki Baginda saw dan bergerak. Kemudian aku kembali dan aku dengar Baginda saw berkata dlm sujudnya, "Ya Allah aku pohonkan kemaafanMu daripada apa yg akan diturunkan dan aku pohonkan keredhaanMu daripada kemurkaanMu dan aku berlindung kpdMu daripadaMu. Aku tidak dpt menghitung pujian terhadapMu seperti kamu memuji diriMu sendiri."
Setelah Baginda saw selesai sembahyang, Baginda berkata kpd Saiyidatina Aisyah r.a. "Malam ini adalan malam Nisfu syaaban. Sesunguhnya Allah Azzawajjal telah dtg kpd hambanya pada malam Nisfu syaaban dan memberi keampunan kpd mereka yg beristighfar, memberi rahmat ke atas mereka yg memberi rahmat dan melambatkan rahmat dan keampunan terhadap org2 yg dengki."

Hari nisfu sya'aban adalah hari dimana buku catatan amalan kita selama setahun diangkat ke langit dan diganti dengan buku catatan yang baru. Catatan pertama yang akan dicatatkan dibuku yang baru akan bermula sebaik sahaja masuk waktu maghrib, (15 Sya'aban bermula pada 14 hb Sya'aban sebaik sahaja masuk maghrib)

Berikut adalah antara amal ibadah di hari Nisfu Sya'aban:

1.Solat sunat nisfu sya'aban - terdapat dua cara mengerjakan solat sunat ini

Sembahyang 100 rakaat dengan memberi salaam selepas setiap 2 rakaat. Surah Al-Ikhlas dibaca sebanyak 11 kali setelah setiap rakaat setelah membaca surah al-Fatihah

Sembahyang 10 rakaat dengan memberi salaam selepas setiap 2 rakaat. Surah Al-Ikhlas dibaca sebanyak 100 kali setelah setiap rakaat setelah membaca surah al-Fatihah

2. Membaca Yasin 3x selepas solat Maghribnya


i) Yasin pertama : mohon dipanjangkan umur untuk beribadat kepada Allah

ii) Yasin kedua : mohon rezeki yang halal untuk beribadat kepada Allah

iii) Yasin ketiga : mohon ditetapkan iman dan Islam & mati di dalam iman

3. Berpuasa pada siangnya (mulai pagi esoknya-15 Syaaban)


MENANTI KEHADIRAN H1N1





Kejam gila.."menanti kehadiran h1n1"

akwkakwa....xtualy da ramai yg suspek kt pkb..but xde tindakan yg di buat pom..adoii..

xaci ar wei..smua da start cuti..uitm pom da abes da cuti 1week..




eee..mmg xadil,,,insyallah xlama lagi PKB lak cuti 1 week...ngeh333..

menurut pak cik jual air kelapa...

next week maybe pkb tutup..wkakkwakkwa...tah btul ke x...haizz



h1n1 punya pasal...mask pom da jadi salah satu fashion..hhaaha

new song add

hehehe..boring sgt xtao nk wat pe..last2 pi tukar lagu kt friendster profile and kt sni..

dlu pakai lagu "grey sky monim - cinta gila"

skrg pakai lagu "soko - u can take my heart"

suara bdk soko ni best gler..hehe

SaYa RiNdu Awk




CLICK FOR DETAILS

================

Da L.O.V.E Story
♥-|✖|-♥"Ya Allah , kalau dia memang jodohku,
jodohkanlah... Tapi kalau bukan jodohku,
Jodohkanlah jugak... Jika dia tidak
berjodoh denganku, maka jadikanlah kami
jodoh... Kalau dia bukan jodohku, jangan
sampai dia dapat jodoh yang lain, selain
aku... Kalau dia tidak bisa di jodohkan
denganku, jangan sampai dia dapat jodoh
yang lain, biarkan dia tidak berjodoh
sama seperti diriku... Dan saat dia
telah tidak memiliki jodoh, jodohkanlah
kami kembali... Kalau dia jodoh orang
lain, putuskanlah! Jodohkanlah dengan
ku.... Jika dia tetap menjadi jodoh
orang lain, biar orang itu ketemu jodoh
dengan yang lain dulu dan kemudian
jodohkan kembali dia dengan ku ...
"Amin...". hehehehe....♥-|✖|-♥