Reader Yang Setia

Tuesday, September 30, 2008

We Are " ★ツ SquaD SkoLz SoCieTy ツ★"


yaa...mesti ko org tertanya2..ada apa dgn logo di atas ni yerp?
xtually tu cam logo sementara geng2 aku arr..

"WE ARE TRIPLE S"

" SquaD SkoLz SoCieTy "
Gallery
Sir Discipline (Ayie) >> My Nephew <<

PK KO ( Mc Chah ),Guru Besar (Ecah),PK HEM(Shila)

PKP (Fatin) & Sir CounseloR (Pijie)


Sir Sains Sukan a.k.a Sir PJ (Apiz)
dia pakai helmet sbb duk lumba F1.Keselamatan~!!


Sir Account (LuLu a.k.a Fad)
Hari2 Buat ACCOUNT~!!

Miss Civik (P-kah) & Sir PJ (Apiz)
Mereka Ada Skandal Kah?bawu pas meeting nih

Ustaz (Azahar)
Kadang2 dia pemantau kertas2 past year.. :)

Sir MatheMaticz (Zack)

Sir Seni (Abe Loh)
Dia sgt Kreativ~!!!!

Sir BEL120[English] (Abbas)
Dia Our Klaz Rapz yg BAEK~!!!!

Miss Store Security(Hana) & Sir Chorus (Ejat)
sy xtaw naper dia jaga store~!!!..Ejat Suka Pussy Cat Doll..biasa la DIVA

Sir Counselorz (pjie),NON-CUTE Kid,& Miss Practical (Qeera)
Mereka pasagan yg amat secocok~!



p/s:Kepada Ahli2..jgn marah yerppp..nnt Sir Discipline denda bawu taw ;p


K.A.M.I
GOM
COOL
SUMBAX
GILEW2
NICE
FWENZLY
KREATIVEX
MESRA ALAM
HELPER TP JUST LOOKING2 AROUND
KECOH


xtaw gapo doh wei..nnt bgtau ayie lak






" SquaD SkoLz SoCieTy "

" SquaD SkoLz SoCieTy "

Monday, September 29, 2008

Selamat Hari Raya Kepada Smua kwn2 ksygan ku...

1.aku nk mintak maap jika ada buat silap apa2 k
2.time makan biskut2 raye tu ingat ler kt aku..hehe
3. makan,makan la jugak wei..xmo jemput aku dtg umah ker
4.yea..yea..yea..ko org pom dtg la umah aku
5. aku bharap sgt bdk tu dtg umah aku,dia ckp nk dtg tp xtaw lah
6. raya taun ni aku rasa cam xbesh jer..
7.Selamat hari raya also to my tenis gengz..
8.luv..luv..luv u all...Selamat hari raye
9..nk duit raya laaa..jgn la maen mercun
10.sapa xpose tuh..jgn la braya sakn k.. ;p


SELAMAT HARI RAYA TO ALL MY FWENZ~!!!!!

Sunday, September 28, 2008

Break?Clash? how to handle it? XD



Ramai org tahu apa makna BREAK,BREAK UP,CLASH,PUTUS dlm perhubungan.Ayie tahu ada dikalangan Kamoo yg penah clash & da xtaw apa yg perlu dilakukan pd waktu itu [ayie pom penah clash :( ]. Semuanya dirasakan seakan hidup ini X bermakna da. Berjurai-jurai air mata kuar,hingussn kehijauan pon ikot keluar sekali an.Uweekkzz.Tapi time tuh kamoo da ta rase geli or malu or stupid.Yang kamoo taw just sedih..sedih..sedih..sedih..sedih...sedih..sedih..sedih..sedih..sedih..sedih..itulah yg dpt ayie gmbrkn bila seseorg tu clash. Dan pelbagai memori indah saat-saat kamoo bersama dgn ex kamoo hadir satu per satu dlm minda yg da xterkawal pd waktu itu. But semuanya x berguna lg cz dia bukan lagi pasangan kamoo.ayie kadang kadang kesian tengok kwn ayie yang baru jea clash tp as boyz kite owang xde la nangis2 teruk sgt mcm u all smua wahai gurlz2.ayie pon penah gak rase perasaan tuh.but ayie pretend jea mcm cool tp if duk sorg2 berlinang jugak lahh air mata tuu..
Niy ade sikit tips yang ayie mo bg kamoo baca.Renung renungkan yee.Kuatkan iman kamoo smuaa.



1. Banyakkan berdoa dan bersabar - Memang ayat ini merupakan ayat yg biasa kamoo dengar kn?. Kalau kamoo ceritakan masalah kamoo dekat kwn kamo pasal bende ni, dorang pon akan berkata sedemikian. so kamoo perlulah bersabar. Mungkin si dia bukan jodoh kamoo. Myb ada seseorang yg lebih baik dan lebih sesuai untuk menjadi teman hidup kamoo. Kamoo just perlu bersabar dan nantikannya.dun worry la,setiap insan kt muke bumi nih da disediakan dgn pasangan masing masing.just wait jea la okay :)) jodoh di tangan Tuhan...


2. Makan coklat a.k.a Lollypop - Mengikut kajian dan beberapa artikel yg penah ayie survey2 & read, coklat dpt menenangkan seseorang. Jadi untuk menenangkan diri kamoo,kamoo kenelah selalu makan coklat. Kalau ta pun, kamoo makanlah aiskrim.Sedappp ouh! Aiskrim pon dpt menenangkan diri kamoo yg sedang bercelaru tu. Tapi bagi mereka yg takot akn kegemookaN kerana makan coklat atau aiskrim ni, korang boleh ikut tips yg seterusnya. Tapi kenapa korang takoot gemuk ye?.ishh..GemOkk pom Still Mantinz Howwttt laaa


3. Luahkan kepada kawan rapat - Ayie percaya setiap org mempunyai rakan karib.Rakan yang sekepalee otak dgn Kamoo. Rakan karib yang ayie maksudkan di sini bukanlah bekas kekasih kamo lorrr but rakan baik kamo yg dpt kamo kongsikan masalah kamo sokmo.Story storyy la masalah tersebut dkt dia & luahkan segalanya sampai kamoo rasa da xde bende yg nk d ceritakn lagi. Ini dpt mengurangkan rasa tertekan & selain itu, ia dpt memberikan peluang untuk rakan baik kamoo itu untuk memberikan pendapat & kata-kata nasihat beliau. Mane tahu bergune kata kata nasihat kwn kamoo tuh.Die kn lebih memahami kamoo.

4. Enjoy - Buatlah something yg dpt menghiburkan hati kamoo. Menyanyi ke [ayie suke sgt nyanyi sambil dgr lagoo], bermain game ke, tengok wayang dengan kwn kwn ke [tp kelantan xde wayang la ], ape ke. Apabila kamoo na enjoy , kamoo akan rase happy dan terlupa sekejap akan masalah kamoo itu.Tapi jgn la enjoy melebey lebey pulak.Kalu bole balik la ruma before Maghrib utk kaum laki..sblum asar kaum pompuan..hahahaha :DD

5. Tidur - Kalau susah sangat, lebih baik kamoo tidur. Dlm nangis teresak-esak itu, kamoo akn rase penat dan akhir sekali kamoo akan tertidur. Apabila kamoo terjaga dari tidur, diri kamoo akan berasa segar
@ freshhh dan pemikiran kamoo pon lebih terbuka utk menerima ape yg telah berlaku [lagi pom lau kamoo nangesh dpt cuci kn mata taww]. Analoginya adalah sama pd bdk kecik yg menangis yang menginginkan sesuatu. Bdk kecik itu akn menangis & menangis & menangis n bile da puas menangis, bdk kecik itu akan terlena dengan nyenyaknya. Apabila terjaga dari tidur, dia akan terlupa dan tidak kisah dengan benda yang dia inginkan pada sebelumnya.
btul x? ;p


Setakat niy,tu jea la yg tips bole ayie kongci bshame.da blur lorr.Kamoo pikir pikir kan la.Jangan asek ckp yang dunie niy ta adil la,rase na bunuh diri la.ish ish ish [geleng-geleng pale].cm bdk bdk xberakal jea.Fikiran tuh biar la matang sikit.Jangan la wt bende bende bodo just because of Love.Banyak lagi bende yang belom kamoo lakukan kt muke bumi nih.Kamoo MASIH MUDA.Kamoo ta rase malu ke bile tgk kt berite psl bunuh bunuh diri nih.da la mati sbb cinta..tidak kah itu sstuatu yg teramat bodo?.Kebanyakkannye melayu.pompuan plk tuh.Sebab ape ?sebaab cintaa la.Banyak lagi orang yang syg kn kamoo.Jangan pikir diri kamoo jea.Pikirlah sekali orang dkt sekeliling korang tuh sekali okay ;))

Cinta..Cinta..Cinta..Cinta...Cinta...SUCK~!!!!!

Btul ke Wanita Cerewet ? yer ker?mai tgk

Agak-agak, betul ke yang wanita ini kompleks dari lelaki? Hurm…fikir-fikirkanlah sambil korang membaca entri ini.[bg ayie lah kn..mmg si wanita ni cerewet ;p ]


Lelaki


  1. Waktu lunch, jalan ke tempat makan
  2. Sampai kedai makan, masuk
  3. Ambik Pinggan
  4. Letak nasi
  5. Letak Lauk
  6. makan sambil2 mata tu duk tgk2 awek cun
  7. Ke kaunter, Bayar nasi dan Air Sekali
  8. to smoker lepas gian dulu la yerp
  9. Habis
  10. Balik Opis or mana2 jerk [umah,skol,]
  11. G surau [hmm yer ker?depend on org tu arr..smyg x..dosa wei smyg lah kamo]
  12. habbbissssszzzzzzzz

Perempuan

  1. Waktu lunch, jalan ke kedai makan
  2. Perhatikan orang waktu jalan
  3. Sempat mengumpat dulu
  4. Sambil jalan betulkan tudung, tgk baju sendiri, tgk kaki
  5. Tengok baju orang lain, especially yang cantik dr baju sendiri.
  6. Sampai kedai makan, jenguk-jenguk dulu
  7. Ramai orang,cari kedai lain.
  8. Jalan lagi
  9. Dah puas ati..masuk..
  10. Survey lauk dulu 2, 3 minit.
  11. Carik2 pinggan, ambik pinggan
  12. Belek-belek pinggan, bersih ke?? tak bersih?..eeeeiiii. .
  13. Dah puas ati, ambik nasi
  14. Ambik nasi ceduk sikit-sikit
  15. Tak sah kalau tak ceduk 2/3 kali
  16. Buang balik nasi.banyak. .
  17. Tak puas ati, banyak lagi..buang lagi..(tinggal sejemput)
  18. Godek2 sikit nasi dalam pinggan 2minit
  19. Carik lauk. Survey dulu keliling meja. Tenguk sana, tenguk sini
  20. Jengok dlm bekas lauk, ambik kuah sikit
  21. Jengok bekas lauk lain, ceduk kuah sikit lagi
  22. Jengok lagi? sambil tu tengok2 orang, jeling-jeling
  23. Ambil lauk
  24. Pusing lagi
  25. Carik sayur pulak!
  26. Ambik sayur selepas survey dan keliling 2 minit
  27. Ke kaunter bayaran
  28. Tgk2 nasi dlm pinggan
  29. Berbisik ngan kawan “alaamak byk la aku ambik�
  30. Sampai depan kaunter “berapa?�
  31. Bukak dompet..belek2 celah kad2 bank, celah kad2 nama, celah gambar2..
  32. Keluarkan duit
  33. Buat isyarat mata ngan member (sbb nasi mahal)
  34. Tutup dompet. Ambik nasi
  35. Tinjau-tinjau tempat duduk.
  36. Jumpa tempat duduk..alamak kotorlah!!!
  37. Cari tempat duduk lain
  38. Jumpa. Duduk..
  39. Alamak. Air tak order lagi
  40. Tinjau2, carik org order air..sambil tangan betulkan tudung
  41. Order air
  42. Bangun
  43. Ambik sudu
  44. Duduk
  45. Bangun
  46. Ambik Tisu
  47. Duduk
  48. Air sampai
  49. Belek dompet (Step tadi)
  50. Bayar
  51. Tutup
  52. Minum air
  53. Start makan
  54. Tengok-tengok orang sambil makan
  55. Makan separuh..kenyang
  56. Sebab dah minum air
  57. Letak sudu, letak garpu
  58. Pinggan tolak tepi
  59. Borak2 kater makanan tak sedap
  60. Ngumpat2..tg korang
  61. Pukul 2, balik opis or mana yg patut..
  62. Ambik beg makeup, g surau!!!!!


Huihui3. So, adakah perempuan memang kompleks atau list ni yang saja ditambah tambah? Mari-mari mengsharing komen kamo yang bernas itu ttg artikel ini.

Jika itu terjadi pada Kamoo...pikir2 kn lahhhh....Lu Pikir Laa sendiri~!

ABC's for every day :) you must do it.







heheh...remmember it okeyz... :)
CLICK FOR DETAILS

================

Da L.O.V.E Story
♥-|✖|-♥"Ya Allah , kalau dia memang jodohku,
jodohkanlah... Tapi kalau bukan jodohku,
Jodohkanlah jugak... Jika dia tidak
berjodoh denganku, maka jadikanlah kami
jodoh... Kalau dia bukan jodohku, jangan
sampai dia dapat jodoh yang lain, selain
aku... Kalau dia tidak bisa di jodohkan
denganku, jangan sampai dia dapat jodoh
yang lain, biarkan dia tidak berjodoh
sama seperti diriku... Dan saat dia
telah tidak memiliki jodoh, jodohkanlah
kami kembali... Kalau dia jodoh orang
lain, putuskanlah! Jodohkanlah dengan
ku.... Jika dia tetap menjadi jodoh
orang lain, biar orang itu ketemu jodoh
dengan yang lain dulu dan kemudian
jodohkan kembali dia dengan ku ...
"Amin...". hehehehe....♥-|✖|-♥